De voordelen van pure arganolie op een rij

DSC_8024Arganolie heeft veel voordelen voor de huid; het kan worden gebruikt op het gezicht, het lichaam, als zonnebrand, als massage-olie en na scheren.

Het gebruik van arganolie op het gezicht:

Gebruik een klein beetje arganolie (een paar druppels) om je gezicht zachtjes te masseren. Laat de milde olie in de poriën van de huid trekken, terwijl je het langzaam laat opdrogen.

Houd in gedachten dat je maar een klein beetje arganolie nodig hebt om een goed resultaat te bereiken. Arganolie is een uiterst mild cosmetisch product en zal ook gemakkelijk door de huid worden opgenomen.

Arganolie kan ook worden gebruikt om de gesprongen lippen te herstellen. Breng een kleine hoeveelheid van de olie op je vinger aan om deze vervolgens op je lippen te wrijven.

Het gebruik van arganolie op het lichaam:

Arganolie kan worden gebruikt voor het gehele lichaam. Arganolie kan worden gebruikt om specifieke huidproblemen zoals striae, littekens, acné, psoriasis of eczeem te behandelen. Het kan ook worden gebruikt om probleemgebieden te behandelen zoals de voetzolen, nagels of andere moeilijke gebieden die gevoelig zijn als gevolg van een droge huid.

Het behandelen van striae & littekens:

Striae is meestal te wijten aan een plotselinge toename of verlies van het gewicht. Striae kan optreden door allerlei redenen zoals zwangerschap, dieet of zelfs het vergroten van de spiermassa. Dit leidt tot scheurtjes onder de huid wat oppervlakkige littekens veroorzaakt.

Arganolie kan gebruikt worden om striae te voorkomen en je huid te herstellen. Het toepassen van arganolie op je huid tijdens een periode waarin je lichaam veranderingen ondergaat kan de striae beperken of zelfs voorkomen. De reden dat arganolie dit voorkomt en striae kan behandelen is te wijten aan de eigenschappen die de afbraak van collageen en elastine stoppen.

Arganolie bestaat uit een steroïde genaamd “fytosterol” dat littekens geneest. Arganolie kan worden gebruikt voor de behandeling van een wondje of een litteken. De olie bezit desinfecterende en helende eigenschappen. Arganolie heelt littekens om dezelfde redenen dat het striae geneest.

Het behandelen van psoriasis, acné en eczeem:

Gezien het feit dat arganolie bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen heeft dit direct effect op psoriasis en vermindert het de impact van de rode vlekken die zich voordoen op de opperhuid. Ook vermindert het de mogelijkheid voor potentiële uitbraken in de toekomst. Arganolie heeft anti-bacteriële eigenschappen die ook zullen bijdragen tot het verminderen van de kans op infectie. Eczeem, acné en psoriasis veroorzaken een beschadigde huid en dat is de reden waarom de vitamine E die arganolie bevat essentieel is. Vitamine E bevordert de groei van de huid wat een essentieel onderdeel is van het herstelproces.

Het gebruik van arganolie op de nagels:

Arganolie biedt een perfecte remedie voor nagels omdat het de conditie en de gezondheid vergroot. Als arganolie regelmatig wordt gebruikt op je nagels als onderdeel van je verzorging ondervind je de immens lange termijn voordelen die verbonden zijn aan gezonde nagels. Arganolie verbetert de sterkte van de nagelriem en hydrateert. De reden dat arganolie zo’n doeltreffend product is voor je nagelverzorging komt omdat het anti-oxidant eigenschappen en vitamine E bevat. Het handhaven van de structuur van je nagels is van essentieel belang en dat is waarom arganolie een noodzakelijk product is voor de nagelverzorging en door iedereen gebruikt zou moeten worden.

Tot slot, pure arganolie heeft meerdere toepassingen en elk gebrek of litteken kan profiteren van arganolie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *