Een feestmaaltijd bereiden

In Nederland hebben we twee grote feestdagen die vrijwel door iedereen worden gevierd. Eerst is er Sinterklaas en daarna het kerstfeest.

Sinterklaas

feestmaalSinterklaas is een volksfeest die jaarlijks terugkomt. Half november vindt de intocht van Sinterklaas plaats en hierbij maakt die gebruik van zijn pakjesboot. Sinterklaas heeft een lange witte baard en zijn kleding lijkt op die van een bisschop met mantel en mijter. Hij heeft ook nog zijn trouwe knechten die hem helpen. Deze zijn de zwartepieten en ze halen ook altijd rare fratsen uit. Ze delen speculaas uit en strooien met kruidnoten. Tijdens de pakjes avond bezorgen Sinterklaas en zijn trouwe knechten cadeaus aan de brave kinderen. Sinterklaas is echt een volksfeest voor kinderen en familie.

Kerst

Na Sinterklaas komt er in december kerst. Met kerst is iedereen vrij op 25 en 26 december. De meeste mensen zijn zelfs twee weken vrij van kerst tot en met Nieuwjaar. De kerstfeest heeft de Kerstman die in de nacht cadeaus rondbrengt. Hierbij word die geholpen door zijn trouwe rendieren en elven die de cadeaus maken. De Kerstman speelt trouwens nog maar sinds kort een grote rol tijdens kerstmis. Vroeger was kerst een tijd om met de familie rond de tafel wat lekkere maaltijden te eten. Tegenwoordig spelen de Kerstman en cadeaus ook een grote rol.

Wil je tijdens de feestdagen ook een feestmaal bereiden? Kijk dan eens deze website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *