Een goede overzicht van je financiën.

In deze moeilijke tijden is het heel belangrijk dat je een goede overzicht hebt van je financiën en weet wat je nou precies uitgeeft, en wat er binnen komt.

Je kan beginnen met het maken van een lijst in Excel en in deze lijst zet je de vaste lasten voor elke maand, en daarna kan je iedere keer weer kosten erbij zetten die je maakt, zoals boodschappen of tankkosten. Als je dit zo een 2 maanden doet dan heb je een goede overzicht van wat je allemaal in een maand uitgeeft en waar je kan besparen.

Het is natuurlijk ook belangrijk om in deze lijst je inkomsten te zetten zoals je salaris en eventuele andere inkomsten die je hebt. Als je dan de kosten van je inkomsten aftrekt weet je precies hoeveel ruimte je elke maand hebt en hoeveel je moet besparen.

Voor deze overzicht is het wel heel belangrijk dat je netto inkomsten erin zet en niet je bruto. Bruto is namelijk het bedrag waar nog belasting en premies vanaf moeten getrokken worden en dit is dus niet het bedrag dat je op je rekening gestort krijgt. Het bedrag dat je uitbetaald krijgt is namelijk het netto bedrag waar al belasting en premies vanaf getrokken zijn, Klik hier voor meer informatie over bruto netto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *