Openstaande rekeningen professioneel laten innen

Veel ondernemers krijgen te maken met klanten die veel te laat betalen of zelfs klanten die weigeren te betalen. Het kost ondernemers veel tijd om hier achter aan te gaan, waarmee kostbare tijd verloren gaat die beter op andere dingen gefocust had kunnen worden.

minjusDe ideale oplossing is, je openstaande rekeningen door een incassobureau te laten innen, waardoor je zelf meer tijd over houd voor je onderneming. Een incassobureau is een onderneming die openstaande rekeningen incasseert voor andere ondernemingen. Ze maken hun geld voornamelijk door incassokosten in rekening te brengen bij de debiteur, waardoor uw minder geld kwijt bent, omdat de kosten bij de debiteur verhaalt worden. Er komen wel wat kosten voor uw rekening doordat er dossiers bijgehouden moeten worden en eventuele extra kosten die ze moeten maken. Er zijn ook incassobureaus die deze kosten niet in rekening brengen en enkel hun inkomsten halen uit de incassokosten die de debiteur betaalt.

Nadat een incassobureau is ingeschakeld beginnen ze meestal eerst door een aanmaning te sturen, waarin de debiteur gevraagd word om de rekening alsnog te voldoen. Als de debiteur niet reageert op deze aanmaning word er een tweede bestuurt waarbij verhoogde incasso kosten in rekening worden gebracht. Mocht de betaling nog steeds uitblijven dan kan er extra druk op de debiteur worden gezet door iemand langs te sturen die de aanmaning persoonlijk afgeeft. Wil je meer informatie? Klik hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *