Bedrijven kiezen vaker voor groene panden

We zien dat bedrijven steeds vaker kiezen voor groene panden en dit is vaak niet alleen om het imago. Het is natuurlijk wel fijn om als een groene bedrijf gezien te worden, maar ze doen het vooral om geld te besparen.

Lagere energiekosten

energie bespaartipsDe groene panden zijn heel milieuvriendelijk gebouwd en hebben zo een lage energie verbruik. De bedrijven dat hun intrek nemen in zo een pand, kunnen zo energie besparen en zo dus ook kosten. Dit scheelt MKB bedrijven al gemiddeld duizenden euro’s per jaar en de grotere bedrijven wel miljoenen. Voor bedrijven is het natuurlijk niet enkel genoeg, om hun intrek te nemen in een groene pand. Ze moeten zelf ook maatregelen nemen, om energie te besparen maar het pand maakt dit mogelijk.

Het is bijvoorbeeld wel belangrijk, om ook apparaten mee te nemen naar het pand, dat ook zuinig en milieuvriendelijk zijn. Dit kan ook makkelijk gedaan worden, omdat de apparaten tegenwoordig allemaal een energielabel hebben.

Zuinige lampen

Het is ook belangrijk om zuinige lampen te plaatsen voor bedrijven, want die verbruiken veel energie. De grootste energie besparen tip, dat veel organisaties geven is dan ook het vervangen van de lampen, met milieuvriendelijke lampen. De led lampen zijn bijvoorbeeld heel milieuvriendelijk en verbruiken heel weinig energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *