Het leven is duurder

Je hebt het zeker wel gemerkt, dat het leven in Nederland een stuk duurder is geworden en ons koopkracht is afgenomen, want de salarissen zijn niet gestegen, om te compenseren.

geld besparenDe meeste mensen mogen nu dan ook van geluk spreken als ze de maand een beetje normaal doorkomen, de meeste mensen komen toch aan het einde van de maand geld te kort. Dit kan wel voorkomen worden door geld te besparen en dit kan met enkele slimme geld bespaar tips. Je kan met deze tips makkelijk in en rond het huis geld besparen.

Een spaarlamp

Maak je nog gebruik van gloeilampen? koop dan spaarlampen en vervang deze. De spaarlamp heeft een aantal, geld besparende voordelen. De spaarlamp verbruikt veel minder stroom en zet meer energie om in licht, wat betekent dat je een lagere energie rekening zal hebben. Een spaarlamp gaat ook veel langer mee, wat betekent dat je het niet vaak hoedt te vervangen, wat je ook weer geld bespaart.

Zuiniger omgaan met water en stroom

Deze geld bespaar tip is ook heel makkelijk, want je hoeft niks anders te doen dan je een beetje in te houden en op te letten. Laat de waterkraan niet onnodig open en neem kortere douches. Je bespaart zo bovendien de milieu en je waterrekening.  Tot slot doe alle lichten uit als je niet in de kamer bent en zet je computer ook altijd uit, wanneer je het niet gebruikt, want computers verbruiken de meeste stroom. Meer weten over geld besparen? Neem dan een kijkje op onderstaande links:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *