Loyaliteit kost geld

Uit een recent onderzoek blijkt dat, loyaliteit aan verzekeringsmaatschappijen mensen elke jaar honderden euro’s kost.

Mensen blijven vaak trouw

goedkoopste autoverzekeringMensen blijven vaak trouw aan hun verzekeringsmaatschappij en weigeren naar andere verzekeraars te kijken. Volgens het onderzoek liggen de cijfers, vooral bij de autoverzekeringen erg hoog. Mensen kunnen elke tot zo een 40% geld besparen, als ze overstappen op een andere autoverzekering. Toch doen maar weinig mensen dit. Consumenten klagen wel eens over hun premie, maar hier blijft het dan ook bij, want overstappen doen maar enkele.

De concurrentie is hoog en er is veel keuze, hierdoor kunnen mensen door een nieuwe autoverzekering af te sluiten, makkelijke geld besparen. Volgens het onderzoek ligt het gemiddelde bedrag dat bespaart kan worden, rond de 300 euro. Mensen laten dus gewoon geld liggen uit loyaliteit en dit word zelden beloont.

Door over te stappen op een goedkoper verzekering, kunnen mensen dan ook niet alleen geld besparen, maar ook meer dekking krijgen. Voor de dure verzekering hebben de meeste consumenten, toch een veel lagere dekking, dan ze zouden hebben met een goedkopere verzekering. Door flexibele autoverzekeringen van tegenwoordig, kunnen ook opties dat mensen niet gebruiken uit het polis genomen worden en toegevoegd worden, wanneer ze dat weer willen.

Consumenten word dan ook aangeraden om een kritisch te kijken, niet alleen naar hun autoverzekering, maar ook alle andere soorten verzekering, zoals zorg en inboedelverzekering.

Bekijk hier een video over goedkoopste auto verzekeringen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *