Heesters

Heesters zijn planten van hout die zich al in de grond en net erboven vertakt, ze zijn beter bekend als struiken, maar de naam heester geeft beter aan dat ze van hout zijn.

HeestersDe bekendste soort heester is de hortensia en de bloemen die aan de takken van de hortensia bloeien. De meest voorkomende hortensia is de boerenhortensia, waarvan de officiƫle naam hydrangea macrophylla is en deze is ook gelijk de meest voorkomende heester in de bloementuinen. De boerenhortensia komt in veel verschillende kleuren, zoals wit, roze, blauw, violet, rood, paars en met kleine aanpassingen aan de zuurgehalte van de grond, kunnen ze ook in andere kleuren bloeien. De kleur waarin de hortensia bloeit hangt dan ook af van de zuurgehalte ofwel het pH gehalte.

Een andere soort hortensia is de hydrangea paniculata ook wel de pluimhortensia genoemd. Alhoewel deze minder bekend is, maakt het niet minder mooi, want de pluimhortensia komt ook in hele mooie kleuren. De primair kleur van de hortensia is wit, maar het kan ook iets verkleuren naar rood of roze, afhankelijk van de omstandigheden waar het in groeit en de pH gehalte.

Voor meer informatie over de hortensia’s of de heesters kijk eens op www.tuinplantenwinkel.nl waar je veel meer te weten kunt komen over planten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *