Boeken geschikt voor vrouwen

Het lezen van boekenAlle boeken die verkrijgbaar zijn, zijn natuurlijk geschikt zowel voor mannen als voor vrouwen. Tenminste, iedereen kan ze lezen, maar anderzijds heeft iedereen weer zo zijn of haar eigen voorkeur voor een boek. Toch wordt er vaak een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de diverse categorie├źn geschikt voor vrouwen en voor mannen. Maar waar houden mannen en vrouwen nou eigenlijk van? Dat lees je in dit artikel.

Boeken voor mannen

Mannen houden er van om spannende verhalen te lezen. Bijvoorbeeld een misdaad boek of een thriller. Ook geven veel mannen hun voorkeur voor sportboeken van bijvoorbeeld hun grote sport held. Indien een man de voorkeur geeft voor romantische boeken dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Over het algemeen lezen mannen echter graag spannende en boeiende boeken.

Boeken voor vrouwen

Vrouwen houden er van om lekker weg te kunnen zwijmelen bij een boek. Een romantisch boek is dan ook het ideale boek voor een vrouw. Er zijn daarentegen ook veel vrouwen die hier niet van houden, en die toch meer de voorkeur voor een spannend of eng boek geven. Er zijn diverse genres te vinden op het gebied van boeken waar zowel mannen als vrouwen een keuze uit kunnen maken.

Omdat vrouwen vaak toch de voorkeur voor bepaalde boeken hebben, zijn er speciale lijstjes te vinden. Het gaat hierbij om een top 10 boeken vrouwen. In deze top 10 zijn boeken te vinden die veelal door vrouwen worden gelezen. Daarbij kan het zowel om romantische als om spannende boeken gaan. Een aantal titels die je voorbij kunt zien komen in de top 10 voor vrouwen is onder andere Powerfood, Een weeffout in onze sterren, Augustus, Ik ben Pelgrim, Verborgen gebreken, Voor jou, De kraamhulp en Geachte heer M. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van boeken die momenteel voor komen in deze top 10. Neem ook eens een kijkje en zoek een leuk boek uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *