Trouwringen als status symbool

Trouwringen als status symboolTrouwringen zijn niet altijd het symbool van liefde, want vaak zijn ze ook een status symbool. Dit was al het geval met de verlovingsring, waar mannen veel geld aan besteden, maar tegenwoordig is het ook vaak met de trouwringen zo.

Foto’s en sociaal media

Het nieuwe trend van de trouwringen als status symbool is vooral te wijten aan sociaal media. Op sociaal media zetten mensen vaak foto’s op Facebook, Twitter of Instagram. Tegenwoordig zie ook dat vaak mensen foto’s van hun trouwringen online zetten, op deze sociaal media. Mensen willen dan laten zien dat ze meer geld hebben of beter in de maatschappij staan. Ze gaan dus dan met hun dure trouwringen of design ringen op de foto en zetten het online. Andere mensen willen ook weer laten zien, dat zij het ook kunnen kopen en kopen het daadwerkelijk ook en zetten het ook online.

Zo is uiteindelijk het balletje gaan rollen en is de trouwring weer terug, als een status symbool.

Niks van aantrekken

Er zijn natuurlijk ook mensen die zich niet herin laten meeslepen en zien de trouwringen als het symbool van liefde. De twee ringen staan immers symbool van de oneindige liefde tussen twee personen en daarom is het juist een ring. Een trouwring heeft immers geen begin of einde. Meer weten? Klik hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *