Xbrl validator

Steeds meer bedrijven in Nederland gebruiken xbrl validator tegenwoordig. Dit omdat het in de toekomst voor veel rapporten verplicht gaat worden om deze in xbrl aan te leveren. Bedrijven die nu alvast beginnen met het integreren van xbrl validator in hun systeem zullen dan ook op bedrijven voorlopen die het niet doen.

Xbrl verplicht door Nederlandse Bank

Nu is het al door de Nederlandse Bank verplicht om een aantal soorten rapporten in xbrl aan te leveren. Hierbij speelt xbrl validator ook een grote rol. Nu zijn nog vooral financiële instellingen verplicht om dit te doen maar dit zal in de toekomst vast gaan veranderen.

Visie op de toekomst

Het integreren van xbrl validator in bestaande systemen is tijdrovend. Bedrijven zijn hier meestal maanden mee bezig. Als ze het op de laatste moment moeten gaan doen zal dit veel geld kosten. De bedrijven met visie op de toekomst beginnen nu met xbrl validator. Zo kunnen de medewerkers er ook al vast aan wennen en zullen ze op de zaken vooruitlopen. Het is dan ook verstandig om als ondernemers alvast op xbrl validator te oriënteren. Dit kun je nu doen door de onderstaande websites te bezoeken voor meer informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *