Engels spreken in Nederland

In Nederland is het heel belangrijk Engels te leren zeker als je een diploma wil halen. In Nederland moet je van de VMBO tot aan de VWO Engels kunnen spreken, om een diploma te kunnen halen.

Engels spreken

Engels spreken in NederlandIn Nederland kan dan ook nagenoeg iedereen Engels spreken. Toeristen verbazen zich vaak over het feit, dat zoveel Nederlanders gewoon Engels kunnen spreken. In de horeca kunnen dan ook alle medewerkers gewoon Engels spreken, meestal kunnen ze ook nog zelfs Duits of Frans. Dit komt doordat op de scholen Engels leren verplicht is. Het Engels vak is dan ook verplicht en hiernaast kunnen de scholieren nog een keuze maken tussen Duits en Frans.

Waarom is dit zo belangrijk?

Veel mensen vragen zich af waarom dit eigenlijk nou zo belangrijk is, want in Duitsland of Frankrijk is het toch ook niet verplicht? Dit komt door het feit dat Nederland een handelsland is en daar zijn we met zen allen heel trots op. In een echte handelsland moet dan ook iedereen de internationale taal kunnen speken, wat Engels is. Engels is dan ook heel belangrijk in het zakenleven en om succesvol te zijn moet je zeker Engels leren. Mensen die het nog niet zo goed kunnen volgen dan ook vaak cursussen, om alsnog goed Engels te leren.

Kijk voor meer informatie op een van de onderstaande websites:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *