Accountants bereiden hun vak uit

Accountants zijn niet meer mensen die zich enkel met cijfers bezig houden en audits doen. Accountants zijn nu ook adviseurs en helpen bedrijven op weg, door ze met noodzakelijke advies bij te staan.

Bedrijven helpen groeien

Bedrijven helpen groeienZe helpen bedrijven groeien, door goed naar de financiƫn te kijken. Ze kunnen dan zien wat het bedrijf nodig heeft, om te groeien. Waar het beste in kan investeren en waar het meeste minder geld in kan steken. Vooral kleine bedrijf zetten op in iets en gaan er mee door, terwijl het de minste winst oplevert. Dit is meestal iets typisch Nederlands en we noemen het ook wel de onderbuik gevoel, maar de onderbuik gevoel kan het mis hebben vooral, wanneer een accountant dat zegt.

Op kosten besparen

Bedrijven bijstaan met advies is niet altijd makkelijk voor de accountant, want soms moet die ook met slecht nieuws komen. Als een bedrijf op kosten moet besparen, betekent dit meestal besparen op personeel. Het personeel is immers een grote kostenpost. Dit help het bedrijf wel te overleven en de crisis door te komen, waarna het bedrijf later weer kan groeien en weer meer personeel kan aannemen. Accountants geven dit advies ook nooit licht en het is meestal een laatste optie, om het bedrijf gezond te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *