Outplacementbureau inschakelen om sneller aan een nieuwe baan te komen

Wanneer u moet vertrekken bij uw werkgever is er vaak de mogelijkheid om met behulp van een outplacementbureau ergens anders aan de slag te komen. Zij bieden u professionele hulp voor het effectief vinden van een andere baan.

Wat is een outplacementbureau?

logo-nextjob-nlEen outplacementbureau schiet te hulp wanneer er sprake is van ontslag van een werknemer. Meestal is dit wanneer er sprake is van een reorganisatie of tijdens een onoplosbaar arbeidsconflict. De werknemer moet dan op onvrijwillige basis afstand doen van zijn/haar functie en komt  in aanmerking voor outplacement.
Outplacementbureaus helpen u bij het vinden van een nieuwe functie of andere baan, meestal terwijl u doorbetaald krijgt voor een vastgestelde termijn.
Ook bieden zij u hulp bij de verwerking van uw ontslag, bieden ze mogelijkheden tot bijscholing en kunt u trainingen volgen voor succesvol solliciteren.

Ook kunt u, wanneer u al een tijd ontslagen bent, als particulier terecht bij een outplacementbureau. U bent dan wel zelf verantwoordelijk voor de kosten van het traject.

 

Onvrijwillig ontslag

U krijgt vaak bij onvrijwillig ontslag de mogelijkheid tussen het ontvangen van een ontslagvergoeding of het volgen van een outplacement traject. Wanneer u na uw ontslag snel de draad weer wilt oppakken kunt u dus zeer effectief gebruik maken van dit traject en u aanmelden bij een outplacementbureau. Zo heeft u binnen korte tijd weer een nieuwe functie en blijven zowel emotionele als financiële schade beperkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *