Religiestudies

Religiestudies geeft een goede inzicht in het Nederlandse samenleven, omdat de meeste mensen in Nederland gelovig zijn. In Nederland hebben we ook een multiculturele samenleving, waarin zich veel verschillende geloven bevinden.

Verschillende geloven

hguMet een bachelor in religiestudies, zul je niet alleen kans hebben op een baan, maar je leert ook heel veel over de mensheid. Na de opleiding kun je bij de overheid gaan werken of in de privé sector.De grootste gedeelte van de mensheid is immers gelovig. Je leert in je opleiding veel over de verschillende godsdiensten en ook veel over de mensen, dat de godsdiensten beoefenen. De religies dat voornamelijk aan bod komen in een religiestudie zijn, de islam, het hindoeïsme, het boeddhisme, het christendom en jodendom. Ook komen andere geloven met een kleinere aanhang aan bod, om een goed overzicht te krijgen in de verschillende religies.

Wetenschappelijke standpunt

De opleiding religiestudies word natuurlijk puur, vanuit een wetenschappelijke standpunt bekeken en onderzocht. Dit gebeurt door middel van verschillende gereedschappen, zoals psychologie, sociale wetenschappen en filosofie. Psychologie is natuurlijk een grote deel, van waarom mensen doen wat ze doen en waarom mensen in iets moeten geloven. In religiestudies komen vaak ook de onderwerpen, mystiek en spiritualiteit aan bod. Voor meer informatie over religiestudies, moet je op de twitter van HGU kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *