Selectie assessment

Selectie assessment is heel belangrijke en noodzakelijke procedure voordat je personeel gaat aannemen en het gaat je zeker veel geld besparen. Veel bedrijven zijn iedere jaar grote bedragen kwijt doordat ze aan personeel vast komen te zitten met problemen. Dit kan in de competenties zitten of de persongelijkheid van diegene. Daarom wordt een selectie assessment steeds vaker uitgevoerd.

Wat wordt er gedaan?

Tijdens een selectie assessment worden verschillende dingen over de kandidaat uitgezocht. In de eerste plaats wordt natuurlijk de cv goed doorgelicht. Daarna wordt gekeken naar de competenties die voor het werk nodig zijn en of de kandidaat de competenties heeft. Niet iedere kandidaat is even eerlijk en daarom wordt er ook gekeken hoe waarheidsgetrouw de antwoorden zijn. Een persoonlijkheidstest maakt ook onderdeel uit van de selectie assessment. Het is vaak een van de belangrijkste delen. Veel werknemers komen in de problemen door werkdruk en burn-outs.

Is de kandidaat geschikt?

Wat er uiteindelijk uit moet komen is of de kandidaat geschikt is en dit kan het bedrijf veel geld besparen. Een geschikte kandidaat helpt het bedrijf groeien en een ongeschikte kost het bedrijf geld. Een selectie assessment is daarom heel belangrijk en het is ook belangrijk dat het juist wordt uitgevoerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *